Veel gestelde vragen

Uitgebreide ondersteuning


In fases naar een gasloze woning


Optimaal rendement

Veel gestelde vragen:

Ik lees en hoor overal dat collectoren voor warm water niet rendabel zijn, hoe zit dit?

De verhalen die u hoort en leest gaan waarschijnlijk over collectoren die alleen tapwater verwarmen. Wanneer er ook voor een groot deel in de verwarming voorzien kan worden dan wordt het veel sneller rendabel. Zon 80% van het gasverbruik zit namelijk in de verwarming en slechts 15 tot 20% in tapwater.

Wat kost een installatie met vacuumbuis collectoren?

Dit is erg afhankelijk van de situatie en de wensen, en zal echt op locatie bepaalt moeten worden. Indicatief kunnen we zeggen dat voor een besparing tussen de 600 en 700m3 gas de complete installatie tussen de € 7.500,- en € 10.000,- zal kosten.

Met een investering van € 10.000,- en een gasprijs van € 0,80 per m3 vraag ik mij af hoe dit ooit terug te verdienen is?

Naast dat u direct gas bespaart doordat u minder verbruikt, bespaart u op de langere termijn ook op onderhoud en vervanging van uw cv-ketel of warmtepomp. Doordat de vacuumbuizen een groot deel van het werk overnemen slijten deze toestellen minder hard waardoor ze aanzienlijk langer me zullen gaan.

Daarnaast zal de gasprijs de komende jaren flink gaan stijgen, waardoor de investering zich veel sneller zal terugverdienen. Verder is de verwachte levensduur van bijna alle onderdelen dusdanig lang dat ze hun investering meer dan waard zijn.

Wat is de levensduur van de vacuumbuizen?

Dit is zeker 25 jaar, maar waarschijnlijk nog veel langer. In principe kan er niet zoveel mee gebeuren, tenzij er natuurlijk iets groots en zwaars op valt.

Wat is de levensduur van de overige onderdelen?

Onze volledig RVS buffervaten gaan zeker 25 jaar mee, net als onze RVS ribbelbuis. Het montagemateriaal is topkwaliteit van Van der Valk en gaat zeker net zo lang mee als de vacuumbuizen. De controller is met de electronica wellicht wat gevoeliger, hiervan is de verwachte levensduur 10-25 jaar

0187-477142 (optie 2)

Vrijblijvend advies vooraf? Bel ons!

Aanzienlijk besparen

Tot 60% gasbesparing

Hoog rendement

Door voorgeprogrammeerde regeling

Laat u informeren door
SunPower Energy Solutions?

Neem contact met ons op! Wij komen graag met een vrijblijvend advies aan de hand van uw wensen en naar ons inzicht in uw situatie.

0187-477142

Bel ons gerust

[email protected]

Stuur ons een bericht

Wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.